Amitola

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Aura- en chakrahealing

Praktijk

AURA- EN CHAKRA HEALING

Wat is eigenlijk een aura en een chakra?

AURA
Een aura is het geheel van energielichamen wat elk mens bezit. Op dit moment in onze evolutie zien de meeste mensen alleen het fysieke lichaam met hun ogen. Er zijn echter meer lichamen, er is bijv. ook een emotioneel lichaam en een mentaal lichaam. In totaal zijn er 7 lichamen waar we nu mee werken, met elk een eigen energietrilling. Je kunt het vergelijken met geluid: we kunnen binnen een bepaald bereik tonen horen, maar wordt de toon te hoog, dan kunnen we deze niet meer horen. Dat betekent niet dat deze tonen er niet zijn, dieren kunnen ze bijv. nog wel horen. Zo is het ook met de energielichamen van de mens. Bepaalde energielichamen kun je zien, en van andere zijn de trillingen zodanig dat je ze niet meer kunt zien. Er zijn trucjes om ze zichtbaar te maken met moderne apparatuur (bijv. Kirlian fotografie), maar er zijn ook andere manieren om ze waar te nemen: met je eigen gevoel of via helder waarnemen (kijken met je zgn. derde oog).

CHAKRA
Een chakra is een centrum waar energie en/of informatie uitgewisseld wordt, van buiten naar binnen of van binnen naar buiten. Het zijn een soort zenders en ontvangers. Wij hebben heel veel van deze chakra’s in al onze energie-lichamen, maar er zijn er 7 die erg opvallen. Elk van deze 7 chakra’s heeft een eigen specifieke functie. Degene die informatie kan ‘lezen’ op deze plekken is in staat om te interpreteren wat er op psychisch, emotioneel of fysiek vlak met een mens aan de hand zou kunnen zijn. Dit ‘lezen’ noemen we ‘reading’.

Een aura- en chakra therapeut is nu iemand die gaat kijken (of voelen) naar informatie in de aura en chakra’s van een cliënt, van gedachten wisselt met de cliënt in een gesprek over wat er aan de hand zou kunnen zijn en welke oplossingen er evt. voorhanden zijn. Tevens gaat de aura- en chakra therapeut zich verbinden met de Bron van Kosmische Energie en laadt zich op met deze energie. Daarna laat de therapeut meer energie uit de bron toe en door zich heen en uit de handen stromen. Met behulp van deze energie kunnen er bepaalde plekken in de energielichamen of chakra’s van de cliënt gereinigd worden, waardoor de energie beter kan stromen. Dit noemen we ‘healing’. Wanneer de energie van een cliënt beter stroomt, is deze ook beter in staat om weer zelf te genezen, om te helen. Je krijgt hierdoor meer weerstand. Ook kunnen er plotselinge inzichten en beelden naar voren komen bij de cliënt, waardoor deze meer bewust wordt van de oorzaken van de problemen, psychisch of fysiek. (Bron: onderwijsinstelling Caduceus, Lieveren)

Na het invullen van de anamnese, het invoelen van de tekening van de thuissituatie op aardstralen/radarstraling etc. begin ik meestal met een energetische behandeling.

Hierin ga ik de actuele stand van zaken van iemands aura en chakra’s na, eerst met behulp van een pendel, waarmee ik een beeld krijg van blokkades, het wel of niet doorstromen van de energie in het lichaam.

Op basis hiervan leg ik kristallen en edelstenen op de chakra’s en/of als beschermend kristallen krachtwiel om iemand heen.

Vanuit mijn hart zoek ik verbinding met Moeder Aarde en met Vader Hemel en vraag mijn gidsen om voor het Hoogste Goed van mijn cliënt de energieën te sturen via mijn handen. Ook vraag ik contact met het Hoogste Bewustzijn van de cliënt. Hierna begin ik met het gronden (of aarden) en doorstromen van energie in het lichaam van de cliënt via de electromagnetische lijnen van het lichaam.
Bij de chakra’s aangekomen (basis-, heiligbeen-zonnevlecht-, hart-, keel-, voorhoofd- en kruin chakra) vraag ik (het Hoger Zelf van) de cliënt of ik voor het Hoogste Goed van de cliënt hierin mag kijken en hulp mag bieden. Is die toestemming gegeven, dan kijk ik met mijn 3 e oog naar de kleuren van de chakra’s en kan daarmee vrij snel een beeld vormen van achterliggende (jeugd)trauma’s en blokkades.

Aan de hand van de anamnese/hulpvraag en de staat van de chakra’s behandel ik eerst datgene wat de meeste hulp nodig heeft, de voorkant (= de gevoelskant)  of de achterkant (= het wilsaspect) van het lichaam.
Meestal duurt een behandeling inclusief anamnese 1½ uur. Een vervolgafspraak is meestal korter. Eens in de 3 maanden of 1x per half jaar is dan vervolgens fijn om preventief weer gereinigd te worden van ‘aanklevend energetisch vuil’ , problemen, entiteiten of trauma’s.


Auralagen:

1 e laag  fysiek

2 e laag  emotioneel

3 e laag  mentaal

4 e laag  astraal   
(uitwisseling, ook brug tussen onderste en bovenste lagen)

5 e laag  blauwdruk van 1 e laag (zoals het in aanleg bedoeld is)

6 e laag  universele liefde (emotionele laag van het spirituele gebied

7 e laag  beschermlaag, ook verbinding met vorige levens.


Chakra's

Basischakra   
Rood, aarde, skelet/botten
Zekerheid, het "er zijn",
staat i.v.m. voeten.

Heiligbeenchakra
Oranje, water, lichaams-vocht, bloed.
Verbondenheid, vruchtbaarheid (seks), smaak, creativiteit, het genieten,
staat i.v.m. enkels.

Zonnevlechtchakra
Geel, vuur, gezicht (zien).
Wilskracht, macht/ onmacht, denken,
staat i.v.m. knieën.

Hartchakra  
Groen[roze], lucht, huid/tastzin. Mededogen, onvoorwaardelijke liefde, brug tussen hogere/lagere chakra’s, afstemming.

Keelchakra
Helderblauw, ether, het gehoor.
Vormgeving, communicatie, je creativiteit vorm kunnen geven, wie je bent.

Voorhoofdchakra
Indigoblauw, licht, derde oog.
Inzicht, via visioenen toegang tot wereld van dromen, gave tot helen.

Kruinchakra
Violet/wit, kosmisch bewustzijn.
Opent de weg naar rechtstreeks contact met God, waardoor je één wordt met het Licht en Verlichting ervaart – boodschapper van God/spirits.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu