Amitola

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

GezondZorg

Er was in 2010 bij de BHET al sprake van dat de vergoedingen door zorgverzekeraars waarschijnlijk  binnen 3 jaar tot bijna nul gereduceerd gaan worden. De invloed van Big Pharma reikt ver! Naar aanleiding van dit gegeven, in combinatie met een hoge kostenpost en een zware bijscholingsplicht heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.  Daarna ben ik op aanraden van de Ring overgestapt op de Holistische Belangenvereniging Dei Gnost.  Helaas is er in 2013 een besluit genomen dat Dei Gnost per 31-12-2013 als vereniging ontbonden wordt.

Na een mooie aanwijzing op het juiste moment kwam ik op het spoor van de Stichting GezondZorg, een vereniging voor zelfstandige therapeuten die precies aanbiedt wat ik zoek:). Meer informatie kun je vinden op www.gezondzorg.nl. Per 1-1-2014 ben ik hier als lid ingeschreven onder nummer 1419.

Het wordt straks dus zo, dat je een behandeling krijgt, op eigen initiatief en verantwoording waar je dan zelf de kosten voor draagt.  Het is uiteindelijk ook je eigen verantwoordelijkheid om goed voor je lichaam, geest en ziel te zorgen nietwaar? Echt een ‘investering in jezelf’ dus. Dit gaat waarschijnlijk gelden voor het hele alternatieve c.q. complementaire geneeskunstige veld, met uitzondering van de paramedische beroepen met een BIG register zoals fysiotherapeuten etc.

We gaan het echter gewoon proberen! Afhankelijk van je aanvullende verzekering,  stuur je je rekening met een coulance aanvraag naar de zorgverzekeraar. Hopelijk keren ze dan uit. Als de verwachtingen uitkomen is dit misschien sowieso wel het laatste of een-na-laatste jaar dat dat kan. Dus ga naar "Downloads", klik op de link, kopieer de coulance aanvraag, vul je gegevens hierop in en stuur het op.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu