Amitola

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Kristaltherapie

PraktijkHet dragen van edelstenen tegen geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen, maar ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan.

Door heel de geschiedenis en bij veel verschillende volkeren is deze kennis altijd van groot belang gebleven.

Edelstenen en dus ook edelsteentherapie wordt nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en energie te geven om zichzelf te herstellen.

De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen uit de natuur.

Door een Edelsteen te dragen wordt het menselijk aura, dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, positief beïnvloed. Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen (of combinatie van stenen) is de invloed vaak zo groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of toch aanzienlijk verminderen.

De edelstenen hebben dus hun eigen specifieke trilling, kleur en grondstof die belangrijk zijn bij het afgeven aan het energiesysteem van mens.

Er zijn mensen die twijfelen aan de geloofwaardigheid van geneeskrachtige stenen en edelsteentherapie in het algemeen, maar door middel van Kirlian foto’s (aurafotografie) is bewezen dat stenen ook een energieveld hebben.

Het is belangrijk dat de stenen als sieraad op de huid worden gedragen, om kwalen te verbeteren.
Als je het sieraad boven de kledij draagt, heeft je steen een invloed op je omgeving.

TIP: Combineer de edelstenen met edelsteen remedies om nog een beter en dieper resultaat te krijgen.

Het dragen van een Edelsteen kan helpen maar vervangt nooit een medische behandeling. Het is veeleer een aanvulling op.Verzorging Edelstenen
Als je edelstenen wil dragen voor hun geneeskrachtige werking, draag ze dan niet langer dan 12 uur achter elkaar.
Draag ze wel steeds op de blote huid. Stenen die je bovenop de kleding draagt beïnvloeden de omgeving en niet jou. Zo kun je ze wel dag en nacht dragen.
Geef je steen voldoende rust en de tijd om op te laden (leg ze bij enkele Bergkristallen).

Je steen 1 maal per week even reinigen onder stromend water (zonder zeep!) en dan ze een nachtje opladen in het maanlicht, of overdag in zonlicht, bij of in een Amethistgeode. Omdat het in onze huidige levenswijze en maatschappij meestal moeilijk is om 12 uur onafgebroken maanlicht te vinden, raad ik aan om je edelstenen op te laden bij enkele Bergkristallen. Deze manier is zéker zo krachtig en zuiver als maanlicht. Oplaadsteentjes (bergkristalletjes) zijn in de praktijk verkrijgbaar, evenals ontlaadsteentjes die voor voor water gevoelige stenen ideaal zijn (hematietkristalletjes).

Wanneer je steen begint dof te worden of zelfs af te brokkelen, is hij dringend aan verzorging toe! Hematiet heeft de eigenschap te ontladen. Soms is het nodig een edelsteen extra te ontladen. En dan kun je het beste je steen een nacht bij  Hematiet leggen. Om je steen dan op te laden leg hem een hele tijd bij of op een bergkristal of in een Amethistgeode.
Er zijn in de praktijk speciale setjes bergkristal + hematiet setjes verkrijgbaar speciaal voor dit doel.

Draag je stenen niet onder de douche en let op met parfum, make-up, haarlak of zonnebrandolie. Stenen worden daar heel snel dof en ziek van.


Manieren om edelsteentherapie toe te passen:

Chakra healing
: Ga ontspannen liggen en leg op elke chakra een corresponderende steen. (de stenen direct op de huid te leggen, onder je kledij of een deken), of laat een ervaren therapeut/healer dit voor je doen.

Meditatie: Ga ontspannen zitten (met je beide voeten op de grond voor een goede aarding) en gebruik als ondersteuning de vibraties van een steen bij je meditatie.

Op het lichaam: Draag een steen met een ketting aan je hals, hang hem met een veiligheidsspeld aan je ondergoed op de hoogte van het orgaan dat je wil behandelen of plak de steen op een bepaald gedeelte van je lichaam vast met een pleister. je kunt hiervoor ook goed armbandjes gebruiken, hiermee beweeg je de hele dag door je aura heen.

Als bescherming: Draag je steen bovenop je kleding, zo kan je jezelf beschermen tegen negatieve invloeden uit je omgeving.


De betekenis van kleuren bij edelstenen.
De kleuren van een edelsteen worden bepaald door de chemische samenstelling van de steen. Maar als de chemische basisstructuur verschillende bijmengsels heeft of als de samenstelling van de basisstructuur afwijkt, is elke edelsteen anders van kleur.
Kleurtherapie en andere energetische therapieën (acupunctuur, homeopathie, Bach bloesem, Reiki, ...) proberen de verstoorde harmonie in de trillingen met subtiele middelen te "herstellen".
Je kiest een kleur, geluid of reuk om dit trillingsdefect te beïnvloeden.

Bij kleurtherapie en dus ook edelsteentherapie worden de verschillende trillingen in het lichtspectrum en de daarmee verbonden kleuren gebruikt.

Groen maakt het hart sterker, prikkelt de activiteit van lever en gal, maakt gevoelens vrij en leidt ze naar buiten.
Blauw prikkelt de activiteit van de nieren en de ontslakking, werkt kalmerend en lost angst op.
Violet versterkt het werk van de longen en de hersenprestatie, doordat meer zuurstof wordt toegevoerd, Deze kleur werkt daarnaast bevrijdend.
Rood prikkelt de doorbloeding en bevordert de seksualiteit en libido, gevoelens worden intenser, zowel positief als negatief.
Oranje stabiliseert de bloedsomloop en stofwisseling, maakt vrolijk en onbevangen.
Geel versterkt de lichaamseigen afweer, het immuunsysteem, werkt opbeurend.
Zwart kalmeert de energiestromen, werkt pijnstillend, versterkt de geestelijke weerstand.
Wit versterkt de bestaande toestand.
Aanwezige stoffen in edelstenen:

Om de genezende kracht van edelstenen te leren begrijpen is het nodig om te weten welke stoffen aanwezig zijn in de stenen. Als je een edelsteen op de huid draagt dan kan het energieveld (of aura) van de steen overgaan in het energieveld van de drager. Op deze manier kunnen de aanwezige stoffen in de steen hun genezende kracht afgeven.

Aluminium: Versterkt, is goed tegen vermoeidheid en duizeligheid. Werkt goed op het zenuwstelsel en stimuleert de alvleesklier, de lever en de nieren. Heeft eveneens een positieve invloed op de teelballen en de eierstokken. Toermalijn, sodaliet, obsidiaan, turkoois, maansteen en saffier bevatten aluminium.

IJzer: Een versterkende stof, wilskrachtbevorderend en goed om bloedingen te stelpen. Verhelpt bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie. O.a. hematiet, obsidiaan en rode jaspis bevatten ijzer.

Kalk (Calcium): Heeft een gunstige invloed op de botten en de tanden. O.a. lapis lazuli en zonnesteen bevatten calcium.  Geeft weerstand en verstevigt de beenderen, goed tegen overmatige, opgekropte emoties. Ook calciet bevat kalk.

Kiezelzuur (silicea): Kiezelzuur is het belangrijkste bestanddeel van bijna alle edelstenen. Het is een stof die gezwollen klieren, etterende wonden en transpiratie verhelpt. Geeft ook zelfvertrouwen, energie en maakt minder ongeduldig. Bergkristal bestaat helemaal uit kiezelzuur. Maar aventurijn, granaat, onyx, sodaliet en aquamarijn bevatten eveneens kiezelzuur.

Koper: Drijft urinezuur af, waardoor gewrichten weer soepeler kunnen worden, vooral bij reumatische aandoeningen geschikt. Werkt goed bij leverstoornissen en griep. O.a. turkoois, malachiet, pyriet en lapis lazuli bevatten koper.

Magnesium: werkt goed tegen krampen, bij problemen met de spijsvertering of de vochthuishouding. Is aanwezig in olivijn (peridoot).

Mangaan: geeft kracht tot scheppend denken. Is goed voor zwakke mensen en wordt gebruikt bij een slecht geheugen. Rhodoniet, amethist, rozekwarts, manganocalciet en mosagaat bevatten mangaan.

Titaan: Biedt bescherming tegen besmettingen, vooral huidaandoeningen. Heeft een grote invloed op de geest, nuttig bij meditatie. O.a. amethist, citrien, tijgeroog en rozenkwarts bevatten titaan.

Chroom: Brengt evenwicht in de waterhuishouding. Bevordert de afvoer van waterzucht. Bevordert een goede nachtrust en rust in het algemeen. O.a. Jade bevat chroom.

Kalium: Heeft invloed op zwaarlijvigheid en vochtophoping. O.a. amazoniet bevat deze stof.

Fluor: Helpt het lichaam met het beendergestel, de schildklier en het gebit. Heeft invloed op spataderen en bij de genezing van wonden. Komt voor in fluoriet.

Zink en zwavel kunnen ook voorkomen in edelstenen.

Als je de stenen met zorg en liefde behandelt dan zal hij jou ook zijn volledige krachten geven.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu