Amitola

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Medicijnwiel

Workshops

HET MEDICIJNWIEL

Voor mij de basis van waaruit ik leef, als deel van het Geheel, van Al-Wat-Is. Jarenlang voelde ik me alleen, geïsoleerd. De Energieën van het medicijnwiel maakten dat ik me weer een Deel van het Geheel ging voelen, zo bijzonder! Na zoveel richtingen te hebben geprobeerd, alles kwam in mijn hoofd binnen, heel mentaal. Tot het sjamanisme....dat kwam recht in mijn hart binnen, zodat ik nu weer een hart tot hart verbinding kan maken met mensen, dieren, bomen, planten, wolken zelfs.... het heeft mijn leven echt verdiept en veranderd. Ik hoop dat het dat ook bij jou kan doen :)

De energieën van Moeder Aarde en Vader Hemel, de 4 windrichtingen, het mogen werken met krachtdieren. Door middel van droomreizen contact maken met je totems om vragen of problemen op te lossen op een manier die bij de eigen ontwikkeling in deze tijd past. Je kunt dit op een leuke manier ook doen door de ‘Moeder Aarde’ kaarten of ‘Medicijnwiel’ kaarten van Jamie Sams te gebruiken.

In mijn opleiding tot sjamaan heb ik geleerd om de energie in mijn handen doelgericht te kunnen gebruiken om het energiesysteem van het lichaam ‘schoon te maken’, d.w.z. blokkades weg te halen, zodat de energie weer kan stromen. Hierdoor wordt je zelfgenezend vermogen aangesproken en de lichamelijke en emotionele pijn geheeld. Dit gebruik ik vaak als begin van een aura/chakra healing of een regressie.

Hieronder geef ik een paar boeken en/of kaarten die mij hierbij geholpen hebben:

Het boek ‘Luisteren naar dieren’ van Ted Andrews geeft veel mooie informatie over de boodschappen en inzichten die (kracht)dieren je kunnen geven.

Een heel mooi boek met informatie over het medicijnwiel is "Moeder Aarde Astrologie", het Indiaanse medicijnwiel als sleutel tot aanleg, karakter en persoonlijkheid, door Kenneth Meadows. ISBN 902300972 X.

Mijn inwijding tot sjamaan gebeurde in een Maya inwijding (despacho). Hierdoor ging ik mij meer verdiepen in de Maya kalender, o.a. door het lezen van het boek ‘De Maya kalender en de transformatie tot bewustzijn’ van Carl Johan Calleman. Hij legt hierin heel duidelijk het systeem van de kalender uit o.m. van de galactische onderwereld waarin wij leven en hoe je hiermee in het dagelijks leven meer bewust kan worden. Zie bij de Links.

Ik werk veel met medicijnwielen van edelstenen en kristallen, vaak ook alleen van kristallen schedels. Dit werkt zeer helend. Er ontstaat dan een krachtveld, ideaal om jezelf of de energie in een ruimte op te laden.


Alle onderstaande workshops kosten € 25,00 per ochtend, van 9-12 uur. Koffie en thee zijn inbegrepen.

WORKSHOP MEDICIJNWIEL

We gaan vanuit een meditatie goed in onze Energie staan, in het centrum van ons persoonlijke medicijnwiel, en kijken/voelen wat de richtingen ons bieden, waarbij we in meditatieve staat een kristallen wiel bouwen:


DE HEILIGE RICHTINGEN


1
De zon, onze Grote Vader, kracht van het Oosten, kracht van de verlichting, de kracht van het visioen, vuur en bliksem.
2  De aarde, onze Grote Moeder, kracht van het Westen, wereld van de mineralen, kracht van verandering, kracht van intuïtie, innerlijk zien, kracht van de magie, de kracht van de dood en het duister.
3 Het rijk der planten, de kracht van het Zuiden, de kracht van onschuld en vertrouwen, de kracht van harmonie, de kracht van gevoelens, de kracht van alle gewassen, kracht v.d. maan.
4  Het rijk der dieren, de kracht van het Noorden, de kracht van het instinctief-zekere handelen, de kracht van de logica en het verstand, de kracht van het weten, de kracht van de sterren, de lucht en de wind.
5  Het rijk van de mens, het zuidelijke midden van de cirkel, de kracht van de aanraking, de kracht van de taal, communicatie.

6 Als de Heilige 5 zich verenigt met de Heilige 1, de zon, wordt zij een met de wereld van de Heilige 6 in het zuidoosten van het scheppingswiel. Het is de wereld van zijn voorouders, de wereld van zijn vroegere incarnaties, het rijk der geschiedenis.
7 Als de Heilige 5 zich verenigt met de Heilige 2, de aarde, wordt zij een met de wereld van de Heilige 7 in het zuidwesten van het scheppingswiel. Dit is de wereld van de droom.
8 Als de mens zich als Heilige 5 verenigt met de Heilige 3, de kracht van de planten in het noordwesten van de cirkel, treedt hij binnen in de wereld van de Heilige 8, de wereld van de oneindig eindige kringlopen, in wereld van de Grote Wetten.
9 In de verbinding van de Heilige 5 met de Heilige 4, de kracht van de dieren in het noordoosten van de cirkel, opent zich voor hem de wereld van de Heilige 9, de kracht van alle energie-impulsen, de kracht van de beweging.
10  Tot slot, in de eenheid van de Heilige 5 met zijn spiegelbeeld, de kracht van de mens, gaat hij naar het noordelijke midden van de cirkel en wordt de Heilige 10, de wereld van zijn Hogere Zelf.

11  grootvader Sterren
12 Grootmoeder Planeten
13 Spirit van de Planten
14 Spirit van de Dieren
15  Zielen van alle Mensen
16  Akalotahey / Avatars

17  In de ontmoeting van het Hogere Zelf in het zuidwesten met de kracht van de droom, openbaart zich aan hem de wereld van de Heilige 17, de wereld van de Droomhoeders, de kachina’s.
18  Als het Hogere Zelf zich in het noordwesten verbindt met de kracht van de Grote Kringloop, openbaart zich aan hem de wereld van de Heilige 18, de wereld van de wetgever, de behoeder van het lot.
19  Als het Hogere Zelf zich in het noordoosten verbindt met de kracht van de beweging, openbaart zich aan hem de wereld van de Heilige 19, de wereld van de Grote Beweger, de kosmische Oerkrachten.
20  En in de verbinding van het Hogere Zelf met het Hogere Zelf van alle anderen, openbaart zich aan hem de Heilige 20 in het westelijke midden van de cirkel. De kracht van de Grote Geest Wakan Tanka, de kracht van voltooiing en volledigheid.

In de kracht van de Heilige 20 is de mens weer een met zijn oorsprong, is hij een in de eenheid van Wakan en Skwan.

WORKSHOP DROOMREIS

Als je ook zelf je eigen Kracht wilt leren aanspreken kun je leren om met je eigen krachtdier of krachtkristal op reis te gaan. Hiervoor gaan we vanuit een doorstroomoefening direct door in een geleide meditatie / trancereis / droomreis. In een droomreis kun je je begeleider/totem/gids ontmoeten die je zal helpen met het zoeken naar het antwoord op je hulpvraag.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu