Behandelingen - Amitola.nl

Ga naar de inhoud

Behandelingen

Behandelingen
Geopathie
Zuivering en healing van je huis en/of woonomgeving, opsporen en ontstoren van schadelijke straling en aardstraling.
Dit doe ik standaard altijd als je voor een consult komt, neem dan een zelfgetekende plattegrond van je huis mee. Ik pendel dan de plattegrond uit op o.a. aardstralen, radarstralen, wateraders, leylijnen, krachtplekken etc. Soms is dit met kristallen te verhelpen, soms moet het professioneel ontstoord worden.

Aardstralen etc. kunnen o.m. verantwoordelijk zijn voor diverse klachten waaronder stress, depressie, hoofdpijn/migraine, gewrichtspijnen, tot ontstekingen en nog veel meer.
Mocht het meer zijn dan we denken, of zwaarder, dan kan ik naar je toe komen om ter plekke hieraan te werken. het kan daarnaast goed voor je zijn om gericht aan je gezondheid te (gaan) werken, d.m.v. biologische voeding, letten op E-nummers, minder of geen vlees en vis eten, detox kuur, evt. behandeling van aura en chakra's.
Soms blijkt het niet een aardstraal of leylijn te zijn, maar heeft een geest of entiteit zich in jouw huis genesteld. Als sjamaan kan ik helpen ze te bewegen Over te gaan naar het Licht.Reading
Het is ook mogelijk vanaf een foto de aura en chakra energie te lezen (psychometrie) en daarop afgestemd een kristal uit te testen.
Stuur me via info@amitola.nl een foto met je naam en de hulpvraag, dan zal ik proberen je via deze weg te helpen, als afstand een bezwaar mocht zijn. Ook voor kleine kinderen en (grote) huisdieren is dit een prima methode omdat je zo niet met je kinderen of dieren hoeft te reizen.

Per foto zijn de kosten € 15,00. Antwoord krijg je via de mail, of per telefoon als je dat liever hebt. (dat kun je dan in de hulpvraagmail aangeven).
Je kunt uiteraard ook in de praktijk komen en voor jezelf een reading van je auraveld vragen, met daarbij een hulpvraag. Voor een dergelijk consult reken ik dan € 25,00, mocht je geen energetische behandeling wensen.


Regressie- en reincarnatietherapie
Soms kan het voorkomen, dat bij een aura- chakrahealing dingen naar boven komen uit het verleden, beelden van vroeger. Soms uit dit leven, uit je jeugd of babytijd, dan heet het regressietherapie. Soms ook uit vorige levens, dan heet het reïncarnatietherapie.
De trauma’s die in vorige levens zijn ontstaan zijn dan in dit leven blokkades (ziektes of ongelukken), dus eigenlijk boodschappen gegeven door je eigen Hoger Zelf, om het trauma uit dat vorig leven te zien, te doorvoelen, te vergeven en het een plaats te geven. Vaak gebeurt het dan dat hierdoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam deze blokkade (ziekte) kan opruimen, doordat het oude trauma nu verwerkt is.

Soms kom je nu mensen tegen die je in een eerder leven gekend hebt, positief of negatief, ook dit kan van alles triggeren, ook hierin is het dan fijn om te weten wat er gebeurt is en dat een plaats te kunnen geven. Elkaar in Liefde te kunnen vergeven wat elkaar aangedaan is en zo je karma verder te kunnen schonen op je pad naar Ascentie.
Ik kan je via geleide meditatie (droomreis), in combinatie met een energetische behandeling en/of in combinatie met kristallen, hierin begeleiden.


Aura- en chakrahealing
Wat is eigenlijk een aura en een chakra?
AURA
Een aura is het geheel van energielichamen wat elk mens bezit. Op dit moment in onze evolutie zien de meeste mensen alleen het fysieke lichaam met hun ogen. Er zijn echter meer lichamen, er is bijv. ook een emotioneel lichaam en een mentaal lichaam. In totaal zijn er 7 lichamen waar we nu mee werken, met elk een eigen energietrilling. Je kunt het vergelijken met geluid: we kunnen binnen een bepaald bereik tonen horen, maar wordt de toon te hoog, dan kunnen we deze niet meer horen. Dat betekent niet dat deze tonen er niet zijn, dieren kunnen ze bijv. nog wel horen. Zo is het ook met de energielichamen van de mens. Bepaalde energielichamen kun je zien, en van andere zijn de trillingen zodanig dat je ze niet meer kunt zien. Er zijn trucjes om ze zichtbaar te maken met moderne apparatuur (bijv. Kirlian fotografie), maar er zijn ook andere manieren om ze waar te nemen: met je eigen gevoel of via helder waarnemen (kijken met je zgn. derde oog).

CHAKRA
Een chakra is een centrum waar energie en/of informatie uitgewisseld wordt, van buiten naar binnen of van binnen naar buiten. Het zijn een soort zenders en ontvangers. Wij hebben heel veel van deze chakra’s in al onze energie-lichamen, maar er zijn er 7 die erg opvallen. Elk van deze 7 chakra’s heeft een eigen specifieke functie. Degene die informatie kan ‘lezen’ op deze plekken is in staat om te interpreteren wat er op psychisch, emotioneel of fysiek vlak met een mens aan de hand zou kunnen zijn. Dit ‘lezen’ noemen we ‘reading’.

Een aura- en chakra therapeut is nu iemand die gaat kijken (of voelen) naar informatie in de aura en chakra’s van een cliënt, van gedachten wisselt met de cliënt in een gesprek over wat er aan de hand zou kunnen zijn en welke oplossingen er evt. voorhanden zijn. Tevens gaat de aura- en chakra therapeut zich verbinden met de Bron van Kosmische Energie en laadt zich op met deze energie. Daarna laat de therapeut meer energie uit de bron toe en door zich heen en uit de handen stromen. Met behulp van deze energie kunnen er bepaalde plekken in de energielichamen of chakra’s van de cliënt gereinigd worden, waardoor de energie beter kan stromen. Dit noemen we ‘healing’. Wanneer de energie van een cliënt beter stroomt, is deze ook beter in staat om weer zelf te genezen, om te helen. Je krijgt hierdoor meer weerstand. Ook kunnen er plotselinge inzichten en beelden naar voren komen bij de cliënt, waardoor deze meer bewust wordt van de oorzaken van de problemen, psychisch of fysiek. (Bron: onderwijsinstelling Caduceus, Lieveren)

Na het invullen van de anamnese, het invoelen van de tekening van de thuissituatie op aardstralen/radarstraling etc. begin ik meestal met een energetische behandeling.
Hierin ga ik de actuele stand van zaken van iemands aura en chakra’s na, eerst met behulp van een pendel, waarmee ik een beeld krijg van blokkades, het wel of niet doorstromen van de energie in het lichaam. Op basis hiervan leg ik kristallen en edelstenen op de chakra’s en/of als beschermend kristallen krachtwiel om iemand heen.

Vanuit mijn hart zoek ik verbinding met Moeder Aarde en met Vader Hemel en vraag mijn gidsen om voor het Hoogste Goed van mijn cliënt de energieën te sturen via mijn handen. Ook vraag ik contact met het Hoogste Bewustzijn van de cliënt. Hierna begin ik met het gronden (of aarden) en doorstromen van energie in het lichaam van de cliënt via de electromagnetische lijnen van het lichaam.
Bij de chakra’s aangekomen (basis-, heiligbeen-zonnevlecht-, hart-, keel-, voorhoofd- en kruin chakra) vraag ik (het Hoger Zelf van) de cliënt of ik voor het Hoogste Goed van de cliënt hierin mag kijken en hulp mag bieden. Is die toestemming gegeven, dan kijk ik met mijn 3 e oog naar de kleuren van de chakra’s en kan daarmee vrij snel een beeld vormen van achterliggende (jeugd)trauma’s en blokkades.

Aan de hand van de anamnese/hulpvraag en de staat van de chakra’s behandel ik eerst datgene wat de meeste hulp nodig heeft, de voorkant (= de gevoelskant)  of de achterkant (= het wilsaspect) van het lichaam.
Meestal duurt een behandeling inclusief anamnese 1½ uur. Een vervolgafspraak is meestal korter. Eens in de 3 maanden of 1x per half jaar is dan vervolgens fijn om preventief weer gereinigd te worden van ‘aanklevend energetisch vuil’ , problemen, entiteiten of trauma’s.


Auralagen:
1e laag  fysiek
2e laag  emotioneel
3e laag  mentaal
4e laag  astraal   
(uitwisseling, ook brug tussen onderste en bovenste lagen)
5e laag  blauwdruk van 1 e laag (zoals het in aanleg bedoeld is)
6e laag  universele liefde (emotionele laag van het spirituele gebied
7e laag  beschermlaag, ook verbinding met vorige levens.


Chakra's:
Basischakra  
Rood, aarde, skelet/botten
Zekerheid, het "er zijn",
staat i.v.m. voeten.

Heiligbeenchakra
Oranje, water, lichaams-vocht, bloed.
Verbondenheid, vruchtbaarheid (seks), smaak, creativiteit, het genieten,
staat i.v.m. enkels.

Zonnevlechtchakra
Geel, vuur, gezicht (zien).
Wilskracht, macht/ onmacht, denken,
staat i.v.m. knieën.

Hartchakra  
Groen[roze], lucht, huid/tastzin. Mededogen, onvoorwaardelijke liefde, brug tussen hogere/lagere chakra’s, afstemming.

Keelchakra
Helderblauw, ether, het gehoor.
Vormgeving, communicatie, je creativiteit vorm kunnen geven, wie je bent.

Voorhoofdchakra
Indigoblauw, licht, derde oog.
Inzicht, via visioenen toegang tot wereld van dromen, gave tot helen.

Kruinchakra
Violet/wit, kosmisch bewustzijn.
Opent de weg naar rechtstreeks contact met God, waardoor je één wordt met het Licht en Verlichting ervaart – boodschapper van God/spirits.


Kristaltherapie
Het dragen van edelstenen tegen geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen, maar ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan.
Door heel de geschiedenis en bij veel verschillende volkeren is deze kennis altijd van groot belang gebleven.
Edelstenen en dus ook edelsteentherapie wordt nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en energie te geven om zichzelf te herstellen.

De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen uit de natuur.
Door een Edelsteen te dragen wordt het menselijk aura, dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, positief beïnvloed. Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen (of combinatie van stenen) is de invloed vaak zo groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of toch aanzienlijk verminderen.
De edelstenen hebben dus hun eigen specifieke trilling, kleur en grondstof die belangrijk zijn bij het afgeven aan het energiesysteem van mens.
Er zijn mensen die twijfelen aan de geloofwaardigheid van geneeskrachtige stenen en edelsteentherapie in het algemeen, maar door middel van Kirlian foto’s (aurafotografie) is bewezen dat stenen ook een energieveld hebben.

Het is belangrijk dat de stenen als sieraad op de huid worden gedragen, om kwalen te verbeteren.
Als je het sieraad boven de kledij draagt, heeft je steen een invloed op je omgeving.
TIP: Combineer de edelstenen met edelsteen remedies om nog een beter en dieper resultaat te krijgen.
Het dragen van een Edelsteen kan helpen maar vervangt nooit een medische behandeling. Het is veeleer een aanvulling op.

Verzorging Edelstenen
Als je edelstenen wil dragen voor hun geneeskrachtige werking, draag ze dan niet langer dan 12 uur achter elkaar.
Draag ze wel steeds op de blote huid. Stenen die je bovenop de kleding draagt beïnvloeden de omgeving en niet jou. Zo kun je ze wel dag en nacht dragen.
Geef je steen voldoende rust en de tijd om op te laden (leg ze bij enkele Bergkristallen).

Je steen 1 maal per week even reinigen onder stromend water (zonder zeep!) en dan ze een nachtje opladen in het maanlicht, of overdag in zonlicht, bij of in een Amethistgeode. Omdat het in onze huidige levenswijze en maatschappij meestal moeilijk is om 12 uur onafgebroken maanlicht te vinden, raad ik aan om je edelstenen op te laden bij enkele Bergkristallen. Deze manier is zéker zo krachtig en zuiver als maanlicht. Oplaadsteentjes (bergkristalletjes) zijn in de praktijk verkrijgbaar, evenals ontlaadsteentjes die voor voor water gevoelige stenen ideaal zijn (hematietkristalletjes).

Wanneer je steen begint dof te worden of zelfs af te brokkelen, is hij dringend aan verzorging toe! Hematiet heeft de eigenschap te ontladen. Soms is het nodig een edelsteen extra te ontladen. En dan kun je het beste je steen een nacht bij  Hematiet leggen. Om je steen dan op te laden leg hem een hele tijd bij of op een bergkristal of in een Amethistgeode.
Er zijn in de praktijk speciale setjes bergkristal + hematiet setjes verkrijgbaar speciaal voor dit doel.
Draag je stenen niet onder de douche en let op met parfum, make-up, haarlak of zonnebrandolie. Stenen worden daar heel snel dof en ziek van.

Manieren om edelsteentherapie toe te passen:
Chakra healing
: Ga ontspannen liggen en leg op elke chakra een corresponderende steen. (de stenen direct op de huid te leggen, onder je kledij of een deken), of laat een ervaren therapeut/healer dit voor je doen.
Meditatie: Ga ontspannen zitten (met je beide voeten op de grond voor een goede aarding) en gebruik als ondersteuning de vibraties van een steen bij je meditatie.
Op het lichaam: Draag een steen met een ketting aan je hals, hang hem met een veiligheidsspeld aan je ondergoed op de hoogte van het orgaan dat je wil behandelen of plak de steen op een bepaald gedeelte van je lichaam vast met een pleister. je kunt hiervoor ook goed armbandjes gebruiken, hiermee beweeg je de hele dag door je aura heen.
Als bescherming: Draag je steen bovenop je kleding, zo kan je jezelf beschermen tegen negatieve invloeden uit je omgeving.

De betekenis van kleuren bij edelstenen.
De kleuren van een edelsteen worden bepaald door de chemische samenstelling van de steen. Maar als de chemische basisstructuur verschillende bijmengsels heeft of als de samenstelling van de basisstructuur afwijkt, is elke edelsteen anders van kleur.
Kleurtherapie en andere energetische therapieën (acupunctuur, homeopathie, Bach bloesem, Reiki, ...) proberen de verstoorde harmonie in de trillingen met subtiele middelen te "herstellen".
Je kiest een kleur, geluid of reuk om dit trillingsdefect te beïnvloeden.

Bij kleurtherapie en dus ook edelsteentherapie worden de verschillende trillingen in het lichtspectrum en de daarmee verbonden kleuren gebruikt.
Groen maakt het hart sterker, prikkelt de activiteit van lever en gal, maakt gevoelens vrij en leidt ze naar buiten.
Blauw prikkelt de activiteit van de nieren en de ontslakking, werkt kalmerend en lost angst op.
Violet versterkt het werk van de longen en de hersenprestatie, doordat meer zuurstof wordt toegevoerd, Deze kleur werkt daarnaast bevrijdend.
Rood prikkelt de doorbloeding en bevordert de seksualiteit en libido, gevoelens worden intenser, zowel positief als negatief.
Oranje stabiliseert de bloedsomloop en stofwisseling, maakt vrolijk en onbevangen.
Geel versterkt de lichaamseigen afweer, het immuunsysteem, werkt opbeurend.
Zwart kalmeert de energiestromen, werkt pijnstillend, versterkt de geestelijke weerstand.
Wit versterkt de bestaande toestand.

Aanwezige stoffen in edelstenen:
Om de genezende kracht van edelstenen te leren begrijpen is het nodig om te weten welke stoffen aanwezig zijn in de stenen. Als je een edelsteen op de huid draagt dan kan het energieveld (of aura) van de steen overgaan in het energieveld van de drager. Op deze manier kunnen de aanwezige stoffen in de steen hun genezende kracht afgeven.

Aluminium: Versterkt, is goed tegen vermoeidheid en duizeligheid. Werkt goed op het zenuwstelsel en stimuleert de alvleesklier, de lever en de nieren. Heeft eveneens een positieve invloed op de teelballen en de eierstokken. Toermalijn, sodaliet, obsidiaan, turkoois, maansteen en saffier bevatten aluminium.

IJzer: Een versterkende stof, wilskrachtbevorderend en goed om bloedingen te stelpen. Verhelpt bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie. O.a. hematiet, obsidiaan en rode jaspis bevatten ijzer.

Kalk (Calcium): Heeft een gunstige invloed op de botten en de tanden. O.a. lapis lazuli en zonnesteen bevatten calcium.  Geeft weerstand en verstevigt de beenderen, goed tegen overmatige, opgekropte emoties. Ook calciet bevat kalk.

Kiezelzuur (silicea): Kiezelzuur is het belangrijkste bestanddeel van bijna alle edelstenen. Het is een stof die gezwollen klieren, etterende wonden en transpiratie verhelpt. Geeft ook zelfvertrouwen, energie en maakt minder ongeduldig. Bergkristal bestaat helemaal uit kiezelzuur. Maar aventurijn, granaat, onyx, sodaliet en aquamarijn bevatten eveneens kiezelzuur.

Koper: Drijft urinezuur af, waardoor gewrichten weer soepeler kunnen worden, vooral bij reumatische aandoeningen geschikt. Werkt goed bij leverstoornissen en griep. O.a. turkoois, malachiet, pyriet en lapis lazuli bevatten koper.

Magnesium: werkt goed tegen krampen, bij problemen met de spijsvertering of de vochthuishouding. Is aanwezig in olivijn (peridoot).

Mangaan: geeft kracht tot scheppend denken. Is goed voor zwakke mensen en wordt gebruikt bij een slecht geheugen. Rhodoniet, amethist, rozekwarts, manganocalciet en mosagaat bevatten mangaan.

Titaan: Biedt bescherming tegen besmettingen, vooral huidaandoeningen. Heeft een grote invloed op de geest, nuttig bij meditatie. O.a. amethist, citrien, tijgeroog en rozenkwarts bevatten titaan.

Chroom: Brengt evenwicht in de waterhuishouding. Bevordert de afvoer van waterzucht. Bevordert een goede nachtrust en rust in het algemeen. O.a. Jade bevat chroom.

Kalium: Heeft invloed op zwaarlijvigheid en vochtophoping. O.a. amazoniet bevat deze stof.

Fluor: Helpt het lichaam met het beendergestel, de schildklier en het gebit. Heeft invloed op spataderen en bij de genezing van wonden. Komt voor in fluoriet.

Zink en zwavel kunnen ook voorkomen in edelstenen.

Als je de stenen met zorg en liefde behandelt dan zal hij jou ook zijn volledige krachten geven.Chakra/aurahealing, Kristaltherapie, Regressie- en Reïncarnatietherapie, Medicijnwiel en Geopathie.

Lid van Stichting GezondZorg
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk (NL)
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
Holistisch Energetische Praktijk Amitola
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
©Amitola 2021
Terug naar de inhoud