Kristallen - Amitola.nl

Ga naar de inhoud

Kristallen

Kristallen
Algemeen
Het dragen van edelstenen tegen geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen, maar ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan.

Edelstenen en dus ook edelsteentherapie wordt nu nog steeds gebruikt om het lichaam de kracht en energie te geven om zichzelf te herstellen.
De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van deze stenen uit de natuur. Door een edelsteen/kristal te dragen wordt het menselijk aura, dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat, positief beïnvloed.
Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in de trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen (of combinatie van stenen) is de invloed vaak zo groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of toch aanzienlijk verminderen.
De edelstenen hebben dus hun eigen specifieke trilling, kleur en grondstof die belangrijk zijn bij het afgeven aan het energiesysteem van mens en dier.
Er zijn mensen die twijfelen aan de geloofwaardigheid van geneeskrachtige stenen en edelsteentherapie in het algemeen, maar door middel van Kirlian foto’s (aurafotografie) is bewezen dat stenen ook een energieveld hebben.
Het is belangrijk dat de stenen als sieraad op de huid worden gedragen, om kwalen te verbeteren.
Als je het sieraad boven de kledij draagt, heeft je steen een invloed op je omgeving.

Therapie

Als aanvulling op de energetische behandeling (aura/chakrahealing) en vaak ook bij een regressie of reïncarnatietherapie werk ik samen met de prachtige, subtiele Energie van kristallen en edelstenen. Hun energieveld sluit aan op ons energieveld en helpt zo op alle lagen en niveaus blokkades (ziekte) op een hele subtiele manier te reinigen, te verminderen en vaak ook op te heffen.
De manier waarop is per cliënt verschillend. Soms wordt er gewerkt met een beschermend kristallen krachtwiel om ons heen, soms hoeven er alleen kristallen op de chakra’s gelegd te worden, soms ook een combinatie van beide. Ook werk ik in sommige gevallen met de kristallen schedels als krachtwiel om je heen.
Na de behandeling testen we uit of je ter ondersteuning eventueel nog een kristal nodig hebt.
In de praktijk zijn +/- 100 soorten kristallen en edelstenen voordelig verkrijgbaar.
Kristallen kunnen op je eigen energieveld uitgetest worden zodat het helemaal bij jou en jouw processen op dat moment past.
Kristalessences helpen en ondersteunen je op alle lagen en niveaus van je aura tijdens een behandelingsperiode.


OVERZICHT VAN DE KLEUREN VAN MINERALEN EN KRISTALLEN

Zwarte mineralen: absorberen al het licht en zijn daarom geschikt voor het ‘wegnemen’ van overtollige energie. Ze absorberen een teveel aan energie (pijn), waardoor de pijn verdwijnt en er ontspanning optreedt. Door ontspanning krijgen we meer weerstand, uithoudingsvermogen en zijn beter bestand tegen stress. Ze geven ons zekerheid en stabiliteit.

Rode mineralen: sterk stimulerende werking, produceren hitte en versnellen dingen. Ze stimuleren de bloedsomloop, de dunne darm (verbeteren de opname van voedingsstoffen etc.) wat ook weer goed is voor de kwaliteit van het bloed. Ze maken ons impulsiever en extraverter. Het stimuleert het innerlijk vuur.

Roze mineralen: door het grote aandeel wit erin is de uitwerking vreedzamer dan rode mineralen en maakt het ons gevoeliger voor anderen. Ze bevorderen medeleven.

Oranje mineralen: een opwekkende, vitaliserende uitwerking. Ze stimuleren de bloedsomloop, versterken de bloedvaten en bevorderen een gelijkmatige energieverdeling in het lichaam. Stimuleren creativiteit, vrolijkheid, spontaniteit.

Donkeroranje/bruine mineralen: stimuleren de gevoeligheid van het lichaam en reguleren de stofwisseling en de groei van weefsels.  Ze helpen ons op ons eigen innerlijk te richten, waardoor we een gevoel van zekerheid, vrede, opluchting en een gezond realisme ontwikkelen.

Gele/goudkleurige mineralen: een opwekkend effect, helpen een positieve levenshouding te ontwikkelen. Ze stimuleren de spijsvertering en activiteit van maag, milt en alvleesklier. Geel ondersteunt het vegetatieve zenuwstelsel en het immuunsysteem. Geel helpt ons depressies te overwinnen, geeft ons zelfvertrouwen, en helpt ons de betekenis in het eigen leven te ontdekken, wat naar geestelijke rijpheid leidt.

Groene mineralen: een harmoniserende, neutraliserende uitwerking. Ze stimuleren de lever en galblaas, daardoor bevorderen ze ontgifting en regeneratie van het lichaam. Groen bevrijdt gevoelens, maakt emoties intenser, wekken belangstelling en enthousiasme op. Ze stimuleren de verbeelding, verhelderen onze droom-ervaringen. Het stimuleert de zintuigen en het waarnemingsvermogen, brengt initiatief en de wil om te leven.

Blauwe mineralen: een verkoelende, kalmerende uitwerking. Ze reguleren de activiteit van de nieren en de blaas, daardoor het evenwicht van vloeistoffen, hormonen, zuur, basen en mineraalvormende elementen. Blauw stimuleert ontspanning, openheid en eerlijkheid, ze helpen ons vrees te overwinnen en moed te vatten. Ze stimuleren het streven naar kennis en het zoeken naar waarheid.

Violette mineralen: een reinigende en ook bevrijdende werking. Ze stimuleren hersenactiviteit, het sensorische en motorische zenuwstelsel, de huid en de longen en het ademhalingsstelsel. In de dikke darm stimuleert violet de opname en uitscheiding van water. Violet brengt verlichting bij verdriet, helpt trauma’s kwijt te raken. Het stimuleert het geheugen, overvloed aan ideeën en bewustzijn, evenals communicatie en interactie met anderen. Violet beschermt ons tegen vreemde invloeden van energetische of geestelijke aard.

Mineralen met meerdere kleuren/met glinsterend kleurenspel: stimuleren tot activiteit in het hele organisme en versnellen het genezingsproces. Dit is de speelse kant van de natuur. Ze geven vreugde, lust en plezier, kunnen oude herinneringen terugbrengen of verlichting en ontspanning brengen door aangename verstrooiing. Veelkleurige mineralen zijn vakantiestenen.

Heldere, witte en zilveren mineralen: doordat ze het licht reflecteren, zijn ze neutraal, en leiden het licht dat alle mogelijkheden bevat naar ons toe. Daarmee ondersteunen en versterken ze wat al aanwezig is. Ze zijn geschikt om bij deficiëntie verschijnselen (het koud hebben, gevoelloosheid, zwakte, verlammingsverschijnselen) energie aan te voeren en de werking van andere mineralen te bevorderen. Heldere mineralen stimuleren helderheid en zuiverheid. Witte mineralen bevorderen neutraliteit, zilveren mineralen werken als een spiegel; ze bevorderen zelfkennis. Heldere, witte en zilveren mineralen vertegenwoordigen zuiverheid en de creatieve kracht die alle mogelijkheden omvat en alle dingen kan verwezenlijken, ze brengen overvloed en heelheid (als ze niet heel waren, zouden ze immers een kleur hebben….).


Chakra/aurahealing, Kristaltherapie, Regressie- en Reïncarnatietherapie, Medicijnwiel en Geopathie.

Lid van Stichting GezondZorg
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk (NL)
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
Holistisch Energetische Praktijk Amitola
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
©Amitola 2021
Terug naar de inhoud