Workshops - Amitola.nl

Ga naar de inhoud

Workshops

Workshops
Baas in Eigen Aura
Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is als je (over)gevoelig bent. Als je ’s morgens fit wakker wordt en in de loop van de dag leeggezogen wordt, of opgezadeld met iemand anders’ hoofdpijn, kwaadheid, verdriet, etc., als je aura (energieveld) te open is, zodat je de emoties en kwalen van andere mensen ‘oppikt’, meestal zonder het te weten. Veel mensen (en kinderen) in het onderwijs, winkels,de verpleging en verzorging komen dit tegen!

Als je vaak hoofdpijn hebt, last van koude handen en voeten, allergieën, kortom blokkades in je lichaam die de doorstroming van levensenergie verhinderen, kun je nu leren hier zelf iets aan te doen!

In deze workshop leer je over je aura en chakrasysteem, hoe dat globaal werkt, hoe je daarmee jezelf kunt beschermen en hoe je in je eigen energie kunt blijven. Gaandeweg kun je ook aura's voelen, soms leren zien.We besteden uiteraard ook aandacht aan goede aarding en verbinding met Al-Wat-Is.

Dit doen we o.a. door een Energie-doorstromingsoefening, een verbinding met Hemel en Aarde en een healing. Hierdoor wordt je er bewust van, dat je jezelf kunt openstellen voor of juist afsluiten van verkeerde energieën, mensen of situaties, zodat die je niet meer leegzuigen of opzadelen met hun ‘afvalenergie’. Je leert dit zelf elke dag te doen, zodat je dagelijks sterker en beschermd bent en beter je werk, taken, hobby’s kunt uitvoeren. Als je dit geregeld doet als ‘onderhoud’ voor je systeem, ben je ook minder snel moe, geïrriteerd of ziek.


Intuïtief Tekenen
Tijdens mijn opleiding tot sjamaan heb ik geleerd om, via een droomreis (geleide of eigen meditatie), beelden, dromen of visioenen in een tekening met pastelkrijt te verwerken. Je hebt hiervoor geen ervaring met tekenen nodig, het gaat om de zielservaring/uiting, en minder om hoe mooi je tekening is geworden.

Na je Hoger Zelf een vraag te hebben gesteld, ga je in de droomreis op zoek naar het antwoord, geholpen door je Gidsen, of Krachtdieren (totems). Het antwoord dat je van hen krijgt verwerk je meditatief in een tekening. Dit doe je met je handen, nog verbonden in de energie van je Droom, met pastelkrijt.

Nadat je dit min of meer bewust hebt getekend komen er vanuit het onbewuste ‘uit het papier’ tot dan toe verborgen beelden, van je gidsen, of je krachtdieren, of beelden voor een weg die je in kunt slaan. Dit werkt helend, het geeft inzicht in de energieën achter dromen, gebeurtenissen of visioenen.

Deze leer je te interpreteren (in verleden, heden en toekomst van je onderbewuste, je dagbewustzijn en je Hoger bewustzijn) zodat je zelf ook thuis hiermee aan de slag kunt gaan.

Deze workshop is heel leuk om zelf te doen, maar natuurlijk kun je ook voor een groep (max. 4 personen)  afspreken.


Leren Pendelen
Leren pendelen is voor de meeste mensen een aangename verrassing - na het maken van een 'afspraak' met je pendel kun je zien wat er gebeurt in je energieveld, het energieveld van de aarde, bij voorwerpen, planten, bomen, dieren en mensen. Voorwaarde is dan wel dat je goed geaard bent, goed in je Centrum staat. Hiervoor doe je een beschermings- en doorstromings-oefening, zodat je zeker weet dat er geen vreemde inmenging in jouw Energie komt, en vraagt dan je Gids om hulp/raad.

En vooral: stel gewoon alleen je vraag. Laat je onderbewuste (of je Gids) de vraag beantwoorden. Denk niet aan het antwoord, want dan zou het hele pendelgebeuren geen zin hebben, je geeft jezelf het antwoord dan al.

Als we de theorie hiervan in de praktijk omgezet hebben, gaan we met goed weer naar buiten, zodat we de aardstralen, leylijnen, wateraders etc. kunnen gaan opsporen. Je krijgt dan ook informatie over hoe deze te neutraliseren als dat nodig mocht zijn. Ook hoor je dan hoe je ze in eerste instantie al kunt opsporen, door te letten op hoe bomen en struiken groeien, waar de vliegjes ronddansen, waar wel of niet paarden staan, etc. Het verhaal van stralingszoekers en stralingsmijders.
We gaan ook vanaf tekening de aardstralen, etc. met de pendel nalopen, let op hoe dat bij jouw binnenkomt. Via je gevoel, je helderweten, je derde oog... dat verschilt per persoon.
Pendels in allerlei kristalsoorten en -maten zijn hier in de praktijk te koop.


Werken met Kristallen
Als het je wens is meer te leren over kristallen en energieën, kunnen we in een ochtend hier aandacht aan besteden:
We beginnen altijd met het Begin: Je leert een energie doorstromingsoefening, waarmee je leert jezelf te aarden en te verbinden met de Kosmos, je energie terug te halen en je eigen ruimte te bepalen, zodat jouw energie ook in jouw aura (energieveld) blijft, dat je zelf bepaalt wat wel en wat niet bij je ‘binnen’ mag komen. Van groot belang als je (hoog)gevoelig en/of empathisch bent.
Indien gewenst of nodig krijg je informatie over het werken van het aura- en chakrasysteem i.s.m. het auraveld van kristallen.
We gaan aandacht besteden aan wat kleuren betekenen bij kristallen.
We gaan leren hoe ze te reinigen en op te laden.  Hierbij kan het ook belangrijk zijn hoe (hoog)gevoelig jezelf bent, misschien kunnen we kijken naar evt. kristallen of sieraden die je al hebt: hoe voelen ze, wat pik je ervan op (bij erfstukken: energie van vorige eigenaars).
Kristallen zijn multi-use tools: niet alleen te gebruiken voor een gezondheidssteentje of om op chakra’s te leggen bij een behandeling, maar ook als energiereiniger/oplader in de kamer(s) van je huis, school of kantoor etc.
We gaan zien/voelen wat de verschillende vormen ‘doen’, hoe je ze kunt neerleggen, bijvoorbeeld in een kristallen krachtwiel. Dit kun je doen ter decoratie, of om speciale Aarde of Kosmische Energie te verankeren al of niet tijdens meditatie, of om je de energieën van de windrichtingen eigen te maken.
Ook kun je van kristallen een essence of olie maken, vooral handig als je het voor iets gebruikt waar lastig een steentje te dragen is. Naar gelang je er interesse voor hebt, zullen we meer of minder aandacht aan deze onderwerpen besteden.
Kristallen leren invoelen, in meditatie vanuit het kristallen krachtwiel tijdens deze ochtend. Je kunt dan een (trommel)steentje invoelen, kiezen en meenemen.
Als je verder wilt, kun je hierna met kristallen schedels of Lemurische kristallen aan de slag.


Werken met Kristallen Schedels
In deze tijd van overgang naar de Nieuwe Aarde komen ook steeds meer kristallen schedels naar voren in de energie. De antieke, grote schedels of kristallen hoofden, die zo’n prachtige mystieke en zeer sterke uitstraling hebben en tegenwoordig ook steeds meer de nieuwe kristallen schedels, van mini tot maxi formaat.
Voor mijn gevoel zijn ze nu weer actief om ons te helpen met het accepteren van nieuwe manieren van inzicht in de grote kosmische vragen (en antwoorden). Afgezien daarvan heeft ieder kristallen hoofd zijn eigen specialiteit; van heel persoonlijke tot voor het grote Geheel: Healing, Inzicht, Acceptatie, Liefde, Transformatie, Ascentie, Verbinding met Moeder Aarde. Altijd zullen ze je helpen om jouw stukje hierin helder te krijgen, zodat je verder kunt gaan op Jouw Pad.

Sommige mensen hebben een intuïtieve angst voor de kristallen schedels, misschien omdat het toch een schedelvorm is, hoewel dit voor mijn gevoel juist de energie zo intens maakt, zo makkelijk voor ons om op te pakken. Iedereen heeft er tenslotte een van zichzelf.  Als je hierover heen durft te stappen, ze eventjes vast kunt houden en vanuit je hart voelen, dan weet je dat het energetisch heel Licht is, alleen maar Liefde en Acceptatie en de wens je te helpen, je te helen tot je volwaardig in je eigen Licht kunt staan en zo weer een schakel kunt worden in het Grote Geheel van Al Wat Is.

Ik heb inmiddels nu een aantal kleine schedeltjes die me helpen met het helen van mijn cliënten, vaak op heel prachtige en ontroerende wijze, vaak tot op celniveau. Ze helpen ook mee met regressie- en reïncarnatietherapie, omdat ze heel goed door de Tijd heen en weer kunnen reizen en je dit mee kunnen laten beleven.
Ik zie dan ook de energielijnen tussen de hoofden pulseren met lichtenergie, gouden lijntjes zijn dat. Ik sta met mijn voeten in hun netwerk, ik ben via die gouden lijntjes met hen verbonden.

Ze zijn ook heel goed in het ankeren van de kosmische energieën en het doorsturen van deze energie via het kristallen grid en het kristallen schedelnetwerk naar alle plaatsen op Moeder Aarde die dit nodig hebben, voor het Hoogste Goed van Allen. Ze hebben me laten zien dat zij het ‘koppelstuk’  in de energie zijn tussen mens en kristal, zoals wij het ‘koppelstuk’ zijn tussen Hemel en Aarde.

In deze workshop wil ik je leren vanuit je hart in contact te komen met een kristallen schedeltje, via een geleide droomreis. We beginnen uiteraard met een doorstroomoefening om goed in de energie te komen en gaan dan verder met een trancereis met de kristallen schedel als gids. Dit gebeurt vanuit je eigen Lichtzuil, geankerd door een kristallen krachtwiel.

Neem, als je zelf al caretaker van een of meerdere schedeltjes bent, ze mee naar de workshop, zodat ze alle energieën in zich op kunnen nemen en weer door kunnen geven na die tijd.
En naar ik hoop, weet je dan zelf hoe je contact kunt maken en houden, en is de verbinding tussen jullie gelegd voor de toekomst. Weet dat je dan een zeer sterk en verhelderend Gereedschap in handen hebt voor jouw Hoogste Goed.


Het Medicijnwiel
Voor mij de basis van waaruit ik leef, als deel van het Geheel, van Al-Wat-Is. Jarenlang voelde ik me alleen, geïsoleerd. De Energieën van het medicijnwiel maakten dat ik me weer een Deel van het Geheel ging voelen, zo bijzonder! Na zoveel richtingen te hebben geprobeerd, alles kwam in mijn hoofd binnen, heel mentaal. Tot het sjamanisme....dat kwam recht in mijn hart binnen, zodat ik nu weer een hart tot hart verbinding kan maken met mensen, dieren, bomen, planten, wolken zelfs.... het heeft mijn leven echt verdiept en veranderd. Ik hoop dat het dat ook bij jou kan doen.

De energieën van Moeder Aarde en Vader Hemel, de 4 windrichtingen, het mogen werken met krachtdieren. Door middel van droomreizen contact maken met je totems om vragen of problemen op te lossen op een manier die bij de eigen ontwikkeling in deze tijd past. Je kunt dit op een leuke manier ook doen door de ‘Moeder Aarde’ kaarten of ‘Medicijnwiel’ kaarten van Jamie Sams te gebruiken.

In mijn opleiding tot sjamaan heb ik geleerd om de energie in mijn handen doelgericht te kunnen gebruiken om het energiesysteem van het lichaam ‘schoon te maken’, d.w.z. blokkades weg te halen, zodat de energie weer kan stromen. Hierdoor wordt je zelfgenezend vermogen aangesproken en de lichamelijke en emotionele pijn geheeld. Dit gebruik ik vaak als begin van een aura/chakra healing of een regressie.

Mijn inwijding tot sjamaan gebeurde in een Maya inwijding (despacho). Hierdoor ging ik mij meer verdiepen in de Maya kalender, o.a. door het lezen van het boek ‘De Maya kalender en de transformatie tot bewustzijn’ van Carl Johan Calleman. Hij legt hierin heel duidelijk het systeem van de kalender uit o.m. van de galactische onderwereld waarin wij leven en hoe je hiermee in het dagelijks leven meer bewust kan worden.

Ik werk veel met medicijnwielen van edelstenen en kristallen, vaak ook alleen van kristallen schedels. Dit werkt zeer helend. Er ontstaat dan een krachtveld, ideaal om jezelf of de energie in een ruimte op te laden.

We gaan vanuit een meditatie goed in onze Energie staan, in het centrum van ons persoonlijke medicijnwiel, en kijken/voelen wat de richtingen ons bieden, waarbij we in meditatieve staat een kristallen wiel bouwen.
Als je ook zelf je eigen Kracht wilt leren aanspreken kun je leren om met je eigen krachtdier of krachtkristal op reis te gaan. Hiervoor gaan we vanuit een doorstroomoefening direct door in een geleide meditatie / trancereis / droomreis. In een droomreis kun je je begeleider/totem/gids ontmoeten die je zal helpen met het zoeken naar het antwoord op je hulpvraag.


Chakra/aurahealing, Kristaltherapie, Regressie- en Reïncarnatietherapie, Medicijnwiel en Geopathie.

Lid van Stichting GezondZorg
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk (NL)
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
Holistisch Energetische Praktijk Amitola
Anita Grünefeld
Molenweg 13, 8433 JE  Haulerwijk
Mobiel: 06-21.70.22.13
E-mail: info@amitola.nl
©Amitola 2021
Terug naar de inhoud